whitepaper verborgen patronen in iPad

Whitepaper

Verborgen patronen voor snelle groeiers

De natuurlijke groeifasen die elk bedrijf doormaakt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat lees je in deze whitepaper?

Elk bedrijf kampt met verborgen patronen waardoor groei stagneert of minder snel gaat dan het plan is. In veel gevallen ontstaat er zelfs krimp. Zodra je patronen herkent, ben je beter in staat de toenemende complexiteit te managen. Wie dat het beste doet, wint!

Met deze whitepaper herken én tackle je de verborgen patronen van je bedrijf , waardoor je duurzaam groeit als nooit tevoren.

Verborgen patronen
portret-voorbeeld

Groei en krimp is
voorspelbaar

Als het aankomt op groei is geen bedrijf uniek. Groei verloopt volgens vaste en voorspelbare patronen. De reden hierachter is simpel. Groei betekent altijd dat de complexiteit toeneemt. Het managen (het beheersen) van die complexiteit vraagt om steeds andere oplossingen, afhankelijk van de fase (aantal medewerkers/omzet) waarin je bedrijf zich bevindt. De crises die (kunnen) ontstaan aan het eind van iedere fase zijn uniek en de oplossingen zijn dat ook.

Met de oplossingen in de whitepaper vang je crisis eerder af.

Patronen snappen, zien en hiernaar handelen

Er zijn prachtige boeken geschreven over groeien / opschalen, zoals ‘Scaling Up’ van Verne Harnish. Maar een goed overzicht van groeipatronen ontbreekt. Bestaande boeken en methodes laten slechts delen zien. Daarom heb ik geprobeerd in deze online whitepaper dit overzicht wel te creëren in een vriendelijke, toegankelijke vorm. Het definiëren van de voorspellende kant van groei heeft ons als Contentleaders veel gebracht. In amper twee jaar groeiden we naar zo’n 15 medewerkers en passeerden we de grens van een miljoen euro omzet per jaar. Een belangrijke reden is dat we de patronen achter groei snappen, zien en hiernaar handelen.