5 redenen waarom videomarketing essentieel is voor jouw bedrijf

Het kan lastig zijn om jouw doelgroep te bereiken en betrokken te houden. Maar je hoeft ze niet de hele dag te bellen of te mailen, zodat ze betrokken blijven. Met behulp van videomarketing zorg jij dat je doelgroep op de juiste manier bereikt. In deze blog delen we vijf redenen waarom videomarketing essentieel is voor jouw organisatie.

1. Videomarketing helpt voor begrijpelijkheid

Veel bedrijven bieden producten en diensten aan die complex te begrijpen zijn voor je doelgroep. Video helpt je om de complexiteit van je organisatie begrijpelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld een product demo of tutorial maken om jouw product of dienst duidelijker te maken. Deze video’s helpen je doelgroep bij hun besluitvorming, en versnelt de besluitvorming en de verkoop van jouw product of dienst. Wist je bijvoorbeeld dat 65% van de kijkers meer kans heeft om een product of dienst te kopen na het bekijken van een video?

2. Met videomarketing kun jij jezelf onderscheiden

In veel gevallen heb je te maken met veel concurrentie op de markt. Jezelf onderscheiden van de rest is dan essentieel. Een goed geproduceerde en creatieve video kan je hierbij helpen. Je kunt hierin laten zien dat jouw bedrijf professioneel is en kennis heeft van de industrie. Hierdoor kun je vertrouwen opbouwen bij jouw doelgroep en vergroot je de kans dat zij voor jouw bedrijf kiezen in plaats van je concurrent.

3. Vergroot de betrokkenheid en interactie

Video’s zijn een krachtig medium om betrokkenheid en interactie te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld video’s gebruiken om jouw doelgroep te informeren over de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf of in de industrie. Of gebruik video’s om jouw expertise te delen, bijvoorbeeld door een webinar of een interview met een expert uit jouw organisatie. Wist je dat video’s een CTR hebben die tot drie keer zo hoog is als bij tekst?

4. Verbeter je SEO met videomarketing

Door video’s op jouw website en sociale media te plaatsen, kun je de SEO verbeteren en beter gevonden worden in zoekresultaten. Google heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor websites met video-inhoud en geeft deze een hogere ranking in zoekresultaten. Video’s kunnen een organische verhoging van 157% in zoekmachine verkeer opleveren. Dit kan leiden tot meer websiteverkeer en uiteindelijk meer leads en klanten.

5. Video’s zijn ideaal voor het bereiken van besluitvormers

Besluitvormers hebben vaak weinig tijd, en willen niet teveel tijd doorbrengen in het onderzoeken van hun opties. Met videomarketing kun je jouw boodschap snel en effectief overbrengen. Dit kan helpen om de aandacht van de besluitvormers te trekken en hen te overtuigen van de waarde die jouw bedrijf biedt. Dit kan leiden tot meer sales en groei voor jouw bedrijf. Maar we snappen dat videomarketing niet altijd gemakkelijk is. Het vereist planning, creativiteit en een beetje technische know-how. Gelukkig zijn er genoeg organisaties die jou kunnen helpen bij het produceren en verspreiden van jouw video’s.

Bij Contentleaders helpen we je graag met videomarketing. We hebben een gespecialiseerd mediateam in huis die alle kennis in huis heeft om niet alleen gave video’s te maken, maar ze ook op een manier in te zetten dat ze jouw doelgroep bereiken. We zorgen voor de juiste strategie, creatie, distributie en optimalisatie van jouw videocontent.

Media as a service mockup

Wil jij meer weten over videomarketing?

Een greep uit onze
actuele blogs

Download onze gratis brochure
En ontdek hoe wij jou helpen groeien

Webinar GA4

De meest gebruikte tool voor webanalyses ter wereld, Google Universal Analytics, stopt per 1 juli 2023 en wordt vervangen door GA4.

In ons webinar leer je alle ins en outs over GA4!