Duik in het diepe

Ze zijn vaak op één hand te tellen: lessen die er echt toe doen. Die je als ondernemer vormen en continu verder brengen. Meestal realiseer je je pas achteraf wat je eraan hebt. Zoals zwemles.

Groeiparadox

Toen ik als klein kind leerde zwemmen, begon ik – net als de meeste andere kinderen – in het ondiepe bad. Ik was een trage leerling, veel zin had ik er niet in. Waarom zou ik zwemmen als ik ook kon lopen? Zodra de zwemleraar niet keek, zwom ik niet maar liep ik. Veel later dan de meeste andere kinderen mocht ik dan eindelijk naar het diepe bad. Wonderlijk genoeg kon ik toen opeens heel goed zwemmen. In een mum van tijd was ik juist beter dan gemiddeld en leerde ik veel sneller. En pas sinds een paar weken besef ik de les die daarachter zit en die me als ondernemer heeft gevormd.

Het afgelopen jaar zijn we bij Contentleaders enorm gegroeid. Vorig jaar rond deze tijd was ik de enige die er fulltime was. Nu zijn we met z’n dertien sterk. Door medewerkers aan te nemen hoop je als ondernemer dat je wat minder hoeft te werken. Dat je meer avonden thuis kunt zijn en dat dingen makkelijker worden. Maar meestal gebeurt dat niet … Dat is de groeiparadox.

Want meer mensen betekent ook meer complexiteit. Deze complexiteit omzetten in effectiviteit vraagt coördinatie, systemen, processen, etc.

Alles wordt makkelijker

Die groeiparadox is ons bij Contentleaders gelukkig bespaard gebleven. Sterker nog, bij ons is alles makkelijker geworden! Hoe?

  1. We hebben ons als (inmiddels vierkoppige) leiderschapsteam ten doel gesteld om actief te bouwen aan het bedrijf en niet alleen te werken in het bedrijf. We willen onszelf zo snel mogelijk uit de dagelijkse operatie van waardecreatie halen.
  2. Wat ook meehelpt is een heldere ambitie: binnen vijf jaar een top 10-bureau. Dat betekent dat we het bedrijf bewust inrichten op groei. Growth by design noem ik dat. Wat vandaag werkt, moet ook overmorgen werken. Schaalbaarheid, leiderschap, marketing & verkoop zijn hierin cruciaal.
  3. We creëren urgentie. Contentleaders zet belangrijke stappen waardoor er eigenlijk geen weg meer terug is. Dit discomfort vind ik ironisch genoeg zeer comfortabel. Het wakkert de passie en het vuur van binnenuit aan.

Vertrouw op je improviserend vermogen

Onze doelen en ambities bieden veel perspectief. Maar ze voelden ook als zwemmen in een ondiep bad. Ik wilde het diepe in! Nu we met Contentleaders nieuwe stappen aan het zetten zijn, vind ik het heerlijk dat gevoel van urgentie weer te hebben. Het maakt me creatief, het geeft me doorzettingsvermogen en helpt me mijn grenzen te verleggen en als mens te groeien. En te focussen op zaken waar ik echt goed in ben.

Ik kan elke ondernemer aanraden om zo nu en dan bewust urgentie te creëren. Zie het als een katalysator voor vooruitgang. Essentieel is dat je moet leren vertrouwen op je improviserend vermogen en daarmee onzekerheid moet omarmen. Met rust tegemoet moet treden. Als je dat kunt, kunnen er mooie dingen gebeuren!

Brochure Contentleaders

Ontdek in onze brochure hoe wij jou kunnen helpen groeien

Een greep uit onze
actuele blogs

Download onze gratis brochure
En ontdek hoe wij jou helpen groeien

Webinar GA4

De meest gebruikte tool voor webanalyses ter wereld, Google Universal Analytics, stopt per 1 juli 2023 en wordt vervangen door GA4.

In ons webinar leer je alle ins en outs over GA4!