Een duurzame samenwerking gericht op fondsenwerving voor de Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting zet zich in om brandwonden te voorkomen en het leed als gevolg van brandwonden zoveel mogelijk te beperken. Geld voor onderzoek, preventie en betere behandeling bij brandwonden halen ze onder andere op bij evenementen, door acties en via hun eigen website. Maudi Heijnen, marketeer bij de Nederlandse Brandwonden Stichting, werkt samen met Contentleaders aan het optimaliseren van de marketing van de non-profitorganisatie. Ze zijn gestart met het bouwen van een nieuwe website voor de stichting. Niet alleen om de uitstraling te verbeteren, maar vooral om een website te ontwikkelen die meer gericht is op fondsenwerving.


Volgens Maudi was de Brandwonden Stichting hard toe aan een nieuwe website: “Ik ben in 2020 begonnen bij de Brandwonden Stichting en eigenlijk was er toen al sprake van dat de website verouderd was. Het heeft nog even geduurd voor we echt van start zijn gegaan met een traject. We moesten eerst goedkeuring krijgen en de juiste partner vinden. We wilden een website die bijdraagt aan onze doelstellingen en ervoor zorgt dat meer mensen op de website doneren.”

Meer donaties
en minder vragen

Het resultaat mag er zijn volgens Maudi. “We zijn vanuit de Brandwonden Stichting echt heel blij met de website. Er komen veel meer donaties binnen via de website en er is goed nagedacht over hoe de website eruit ziet. We merken dit niet alleen in het aantal donaties wat binnenkomt, maar ook aan het feit dat klantcontact heel andere type vragen ontvangt.”

Ook ervaart Maudi dat de nieuwe website overzichtelijker is: “Eerder kregen we veel vragen over waar mensen informatie konden vinden, of wilden ze weten wat de Brandwonden Stichting precies doet. Op de nieuwe website zijn de vragen veel inhoudelijker en is het makkelijker om contact op te nemen of om donateur of collectant te worden.”

Brandwondenstichting quote

Contentleaders als
sparringpartner in het proces

“We kiezen onze partners bewust, en daarbij is een goede relatie belangrijk. Vanaf het eerste gesprek met jullie hadden we direct een goed gevoel en zijn we met de samenwerking gestart. Onze vraag was helder: een nieuwe website.”

 

“Het was heel fijn dat we begonnen met het vaststellen van het doel: meer donaties op de website en meer duidelijkheid over wat wij als Brandwonden Stichting doen”, zegt Maudi. “Eerst hebben we samen gekeken naar de opbouw van de website, daarna zijn we gaan kijken naar de uitstraling. Wat ons echt verrast heeft is de ervaring en kennis die jullie hebben in het bouwen van website, maar ook de brede kijk op marketing. Hierdoor hebben we dingen echt structureel anders aangepakt. Zo konden jullie direct ander werk laten zien. Op die manier kregen wij een beter idee van welke richting we uit wilden met de website, of welke richting juist niet”, grapt Maudi.

 

“Er is goed nagedacht over hoe de website eruitziet, en hoe je het mensen gemakkelijk maakt om te doneren. We zijn daarin echt trots op het resultaat dat is neergezet. In dat proces hebben we goed kunnen sparren met Contentleaders, voornamelijk ook over het design. Er zijn nu heel toffe elementen toegevoegd waar we zelf niet direct op gekomen waren.”

De flexibiliteit van Contentleaders
is een grote meerwaarde

Volgens Maudi is de samenwerking vanaf de start goed gegaan: “Het goede gevoel dat we vanaf het eerste gesprek hadden is eigenlijk steeds gebleven. Naast het fijne advies is de flexibiliteit van Contentleaders echt een meerwaarde. Bij grote projecten, zoals een website, wordt er binnen de Brandwonden Stichting bij veel mensen dingen afgestemd.

Daardoor duurt het aan onze kant soms langer dan afgesproken. Bij Contentleaders is daar nooit een probleem van gemaakt. Niet alleen tijdens het websitetraject, maar ook in de tijd erna. Ook als we nu met een vraag zitten, of als er een spoedopdracht tussendoor komt, is dat eigenlijk altijd wel mogelijk. Dat is voor ons echt een voordeel.”

Meer dan alleen
een website

Maudi is blij met de structurele samenwerking met Contentleaders. Maudi: “We zijn nu ook gestart met een nieuwe versie van de webshop, en een nieuwe website voor Brandwondenzorg. Daarnaast hebben we vorig jaar een podcastserie bij jullie opgenomen. Heel tof om te weten dat jullie dat ook doen. Tijdens het ontwikkelen van de podcast kon Contentleaders ons goed helpen met welke vragen er nog meer gesteld konden worden, daarnaast was de ontvangst van onze gasten erg professioneel geregeld. Uiteindelijk had de podcast meer dan 7000 luisteraars!”

“Je zou bij Contentleaders alles uit handen kunnen geven, je kunt met al je vragen bij ze terecht”

Maudi Heijnen

Marketing & E-commerce
Specialist Nederlandse
Brandwonden Stichting.

Maudi: “Ik zie in de komende tijd onze samenwerking structureel doorlopen. De website en webshop hebben we nu bijvoorbeeld vernieuwd, maar hier zou ik graag samen met Contentleaders aan willen blijven werken. Kijken hoe we dingen keer op keer nog beter en verder geoptimaliseerd krijgen.”

 

Marketing as a Service Mockup
Marketing as a Service Mockup

Ontdek in onze brochure hoe wij jou kunnen helpen groeien.

In onze brochure vertellen we over onze unieke methoden, tools en technieken.