Volle bak marketing met duidelijk doel

BAANBREKEND RECORD
SOLLICITANTEN VOOR IQ SELECT

Iq Select

Het strategische doel

De nummer 1 recruiter zijn voor de transportwereld; dat is het doel van IQ Select. Met inmiddels vier kantoren in Amsterdam, Barendrecht, Nieuwegein en Breda groeien ze al jaren stevig door met de vlam in de pijp. Terecht kan gezegd worden dat IQ Select de transportwereld flink opschudt. Naast groeien is het doel van IQ Select om truckers en chauffeurs beter te beschermen tegen slechte arbeidsomstandigheden en te lage lonen. IQ Select vindt dat echt werk, goed beloond moet worden. En die filosofie slaat aan.

Wie

WIE IS IQ SELECT

IQ Select biedt sinds 2014 vaste banen in de transport en logistiek

UITDAGING

DE UITDAGING

Het positioneren van IQ Select als het nummer 1 vacatureplatform voor de transport

Cijfers

TE BEHALEN CIJFERS

20.000 sollicitanten behalen in 5 jaar tijd

Gestart in november 2017

15000+ Banenscans
Solliciteren was nog nooit zo makkelijk!

Social is nog steeds krachtig
Samen met IQ zochten we naar een manier om truckers te laten solliciteren zonder met borden langs de A2 te adverteren. De kracht van social campagnes gericht op truckers en het succes ervan kenden we al door eerdere campagnes. Door de campagne te richten op wat truckers belangrijk in hun werk en leven vinden, raken we een snaar die voorheen (vreemd genoeg) onberoerd is gelaten.

Solliciteren vanuit de cabine
Met de Banenscan geven we de touwtjes (of het stuur zo u wilt) in handen van de trucker. Hun ervaring en wensen staan centraal. De scan focust zich op het noodzakelijke en overtuigt door eenvoud. De advertenties converteren vanwege heldere en duidelijke taal en spreken de truckers aan op waar ze recht op hebben. Dat levert kosten per lead op voor een schijntje. Het inzetten van leadforms en een chatbot hebben het aantal inzendingen snel doen stijgen.

🇵🇱 Extra: we hebben de hele campagne gedupliceerd, maar dan in het Pools. Inmiddels hebben we ruim 8000 Poolse sollicitaties. Wielki sukces!

Resultaten (tot dusver)
• 15000+ ingevulde Banenscans (gloeiend hete leads)
• Kosten per lead gemiddeld minder dan twee euro
• Branding van IQ Select als de nummer 1: priceless

Bekijk dit project!

Jan

“Mijn wens om te winnen is niet mals. Ik kan lastig zijn. Maar de flexibiliteit en creativiteit die Contentleaders op de mat legt en waarmee op ludieke wijze leads gegenereerd worden, zorgt ervoor dat zelfs ik complimenten ga uitdelen.”

Jan Kievit, directeur en oprichter IQ Select

Oktober 2018

Rebranding en een nieuwe website
Ongewoon goed geregeld

Grote doelstellingen, passende website
IQ Select groeide al tijden hard en met onze hulp intensiveerde die groei. Maar aan de voorkant was die groei niet zichtbaar. Een nieuwe positionering en bijbehorende website laat beter zien wat IQ kan en levert en wat de vruchten daarvan zijn.

Onderscheiden
Meer opvallen in de vrij homogene wereld van transport is niet makkelijk. Door juist op die waarheid in te spelen met een nieuwe pay off, bedienen we twee doelen: IQ Select valt beter op en truckers maken direct kennis met de meerwaarde die IQ levert.

Bekijk dit project!

Mark Steenbeek

Hoe wij het zelf ervaren

Mark rijdt voorop

Mark, jij bent van ons uit in de lead voor IQ. Wat betekenen de successen voor jou?
Vertrouwen krijgen heeft voor mij een totaal nieuwe betekenis gekregen; IQ liet ons gas geven. Iedere Zapier van een ingezonden scan voelt als een uitbetaling van dat vertrouwen.

Het rebranden van IQ; waarom was dat spannend?
Een ijzersterk concept nog ijzersterker neerzetten; ik geef het je te doen. We wilden voorkomen dat een nieuwe website een dip in conversie zou opleveren. Dat is gelukt.

Waarom ben je zelf nog niet achter het stuur gekropen?
Wie ontwerpt dan de ads? Bovendien is mijn ruimtelijk inzicht niet om over naar huis te schrijven.

Kom alles over onze geïntegreerde marketingaanpak te weten:

Onze diensten, werkwijze, wie we zijn én waarom wij je als geen ander kunnen helpen met groei!

Payt klantverhaal