Marketing accountant: bepaal de doelen van jouw kantoorwebsite

Het is niet zo dat accountantskantoren niets doen aan hun website. Misschien is jullie eigen kantoorsite wel recent vernieuwd en wellicht was dat een behoorlijke investering. Maar is de kantoorwebsite wel ingericht om een bepaald doel te bereiken? En zo ja, wat is dat doel – of wat zijn die doelen – dan? Dit zijn vragen waar je je als marketing accountant bewust van moet zijn. 

Als marketing accountant kun je de volgende doelstellingen najagen voor de website van jouw accountantskantoor:

  • Nieuwe klanten werven (leads genereren)
  • Leveren van informatie en service aan bestaande klanten
  • Merkbeleving (branding)
  • Directe verkoop (denk aan webshops of online cursussen)
  • Uitgeefmodel (website biedt klanten een betaald promotieplatform)

Misschien heb je als marketing accountant nooit verder gedacht dan doelstelling 2, het leveren van informatie en service aan bestaande klanten. Maar nieuwe klanten werven staat niet voor niets bovenaan dit lijstje.

Desondanks wordt er nog altijd behoorlijk sceptisch gedacht over het werven van nieuwe klanten via de website. De oorzaak? Slechte ervaringen en veel te grote, verkeerde investeringen in de website en in (online) marketing. Daarnaast speelt de – slecht uitroeibare – aanname dat acquisitie toch vooral een taak van de vennoot is, die dit prima kan doen via netwerken.

Klanten werven via je website is effectief en snel schaalbaar. Een website is geen uithangbord, maar in potentie een groeimotor. Besteed hier als marketing accountant dan ook voldoende aandacht aan. Accountantskantoren investeren vaak wel in meer verkeer naar hun website, door gebruik te maken van SEO en SEA:

Marketing Accountant

SEO – Search Engine Optimization

Search Engine Optimization: beter gevonden worden door zoekmachines (Google) door de sleutelwoorden op je website te optimaliseren en linkjes naar jouw website te verzamelen.

SEA – Search Engine Advertising

SEA – search engine advertising: advertenties bij Google inkopen (Adwords) voor meer verkeer naar je website. Eigenlijk koop je hiermee een hoge positie in Google.

Stel jezelf als doel: dit jaar gaan we x klanten binnenhalen via onze website!

Brochure Contentleaders

Ontdek in onze brochure hoe wij jou kunnen helpen groeien

Een greep uit onze
actuele blogs

Download onze gratis brochure
En ontdek hoe wij jou helpen groeien

Webinar GA4

De meest gebruikte tool voor webanalyses ter wereld, Google Universal Analytics, stopt per 1 juli 2023 en wordt vervangen door GA4.

In ons webinar leer je alle ins en outs over GA4!