Case: van saai accountantskantoor naar sterk merk

Stel je voor. Je bent een vooruitstrevende accountant. Jouw klanten zijn blij met de ondersteuning die je biedt. Je geeft proactief advies en je helpt ondernemers om te groeien. Hoe kom je dan van dat saaie imago af? Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten zien dat jij meer bent dan alleen die grootboekrekening? Het probleem zit hem vaak in de kern van het merk. Van buitenaf lijk je op een saai, traditioneel accountantskantoor, terwijl je juist zo vooruitstrevend bent.

Kibo Accountants in 3 stappen van saai kantoor naar sterk merk

Doe waar je goed in bent. Zorg ervoor dat je vindt waar je passie ligt en onderzoek waar je geld mee kunt verdienen. Met deze eigenschappen kun je jouw merkidentiteit uitwerken tot visuele identiteit. Voor Kibo Accountants hebben we dit bereikt in 3 stappen.

1. Het Brand Archetype van KIBO

Het brand archetype is de eerste stap om je merkessentie vast te leggen als kompas voor alles wat je doet: communicatie, gedrag en strategie. Kibo Accountants is in de kern een ‘Hero’. Met de bijbehorende belofte om mensen uit te dagen, grenzen te verleggen en boven zichzelf uit te stijgen.

Brandarchetype: Hero2. KIBO’s Brandstar

Na het bepalen van het Brand Archetype gaan we aan de slag om de brandstar te bepalen, de essentie van het merk. Hiermee bepaalden we de waarden, persoonlijkheid en competenties van Kibo. De Why van Kibo is hiermee: “Wij geloven dat iedere ondernemer altijd meer kan bereiken dan hij zelf voor mogelijk had gehouden”.

3. Bepalen visuele identiteit van Kibo

Maar hoe gaat de buitenwereld zien waarvoor je staat? Wat je kracht is. Het visuele plaatje moet precies kloppen bij de brandstar: de merk identiteit van Kibo.

Brochure Contentleaders

Ontdek in onze brochure hoe wij jou kunnen helpen groeien

Een greep uit onze
actuele blogs

Download onze gratis brochure
En ontdek hoe wij jou helpen groeien

Webinar GA4

De meest gebruikte tool voor webanalyses ter wereld, Google Universal Analytics, stopt per 1 juli 2023 en wordt vervangen door GA4.

In ons webinar leer je alle ins en outs over GA4!