Het ideale schema om je blogs op social media te delen

Content inplannen op Social MediaVroeger liep ik altijd tegen het probleem aan dat ik niet goed wist hoe vaak ik mijn eigen content kon ‘pushen’ via social media. Ik was bang om over te komen als spammer. Iets wat niet ten goede komt van je reputatie en aantal volgers.

Dit probleem werd opgelost toen ik dit schema vond. Het is een overzicht per medium (Twitter, Facebook en Google Plus) met hoe vaak en wanneer je jouw blog kunt pushen. Hierdoor worden je vragen beantwoord als:

  • Hoe vaak kan ik dit op elk social media kanaal posten?
  • Hoeveel tijd moet er tussen de berichten zitten?

Social media berichten inplannen

Je content plannen op social media

Het schema kun je aanpassen naar jouw kanalen/branche/bevindingen. Lijkt het te kort op elkaar, dan kun je zelf altijd meer tijd wachten tussen de posts. Hierdoor hoef je nooit meer na te denken over waar/wanneer jij je content promoot op social media. Zelf vind ik dit een mooi uitgangspunt:

Schema voor het inplannen van content op Social Media

Wat is voor jou het ideale schema? Vind je het al snel te veel worden, of kun je jouw content niet genoeg promoten? Denk er goed over na! Het is zonde om de content -waar je zo je best op hebt gedaan- maar één keer overal te delen.

Posts optimaliseren voor Social Media

Voor de hoeveelheid klikken op jouw posts en het aantal shares van jouw post, is het van belang dat jij jouw posts optimaliseert voor Facebook en Twitter. Doe dit structureel voor iedere post om te zorgen dat deze optimaal uit de verf komt!

Brochure Contentleaders

Ontdek in onze brochure hoe wij jou kunnen helpen groeien

Een greep uit onze
actuele blogs

Download onze gratis brochure
En ontdek hoe wij jou helpen groeien

Webinar GA4

De meest gebruikte tool voor webanalyses ter wereld, Google Universal Analytics, stopt per 1 juli 2023 en wordt vervangen door GA4.

In ons webinar leer je alle ins en outs over GA4!