5 redenen om je marketing te outsourcen

Als je aan de slag gaat met marketing, of je marketing naar een hoger niveau wilt tillen, heb je de keuze om dit intern (insourcen) uit te voeren of uit te besteden aan externe partijen (outsourcen). Beide opties hebben voor- en nadelen, en de juiste keuze hangt af van de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf. In deze blog geef ik je 5 redenen om je marketing te outsourcen.

Outsourcen van marketingactiviteiten

Eerst even terug naar de basis, wat verstaan we onder outsourcen? Als je ervoor kiest om je marketingactiviteiten te outsourcen, schakelt jouw bedrijf een externe partner in om bepaalde marketingtaken uit te voeren. Dit kan variëren van het uitbesteden van specifieke taken, zoals het beheren van sociale media-accounts en het ontwerpen van grafische uitingen, of juist het volledig uitbesteden van de gehele marketingafdeling aan een extern bureau. Hieronder vind je 5 voordelen van het outsourcen van marketingactiviteiten:

Kostenbesparing

Het opzetten en onderhouden van een interne marketingafdeling kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen, zoals hoge salarissen (werkgeverskosten), training, hardware en software. Door marketingactiviteiten uit te besteden, kun je deze kosten aanzienlijk beperken, omdat je alleen betaalt voor wat je gebruikt.

Toegang tot expertise

Als marketingbureau hebben we specialistische kennis en ervaring op het gebied van marketing. Ons team van professionals heeft verschillende skills, zo beschikken we over copywriters, grafisch ontwerpers, SEO-specialisten, digitale marketeers en strategen. Dit stelt bedrijven in staat om te profiteren van de expertise van deze professionals zonder ze zelf in dienst te nemen. Zo hoef je niet op zoek naar het schaap met de 5 poten.

Lotte Mathijs Israel Jennifer

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Outsourcen biedt jou de flexibiliteit om marketinginspanningen op- of af te schalen op basis van de veranderende behoeften. Dit stelt je in staat om aan te passen aan de marktdynamiek, seizoensgebonden trends of specifieke campagnes.

Focus op je eigen business

Marketing goed aanpakken kan tijdrovend zijn en daarmee jou afleiden van je kernactiviteiten, maar het is wel heel belangrijk om het goed te doen. Door marketingactiviteiten uit te besteden, kun jij je weer concentreren op je kerncompetenties en de marketingtaken overlaten aan professionals. Dit kan de productiviteit verhogen zodat jij blijft doen wat je het beste kan.

Creatieve en frisse inzichten

Externe partners brengen vaak een frisse blik en nieuwe inzichten in je organisatie. Met out-of-the-box ideeën en creatieve strategieën bieden we mogelijkheden die misschien over het hoofd worden gezien door interne teams die vast zitten in patronen. Zie het als nieuwe perspectieven en innovatieve benaderingen, om de marketingresultaten te verbeteren en nieuwe kansen te identificeren.

Outsourcen met Marketing as a Service

Met Marketing as a Service (MaaS) krijg je de mogelijkheid hebben om specifieke marketingdiensten uit te besteden aan externe partners op een flexibele, schaalbare en aanpasbare manier. Deze vorm is heel fijn wanneer je aan het overwegen bent om je marketing te outsourcen. Zo kun je voor een vast bedrag per maand profiteren van de expertise op het gebied van contentcreatie, social media-beheer, zoekmachineoptimalisatie (SEO), e-mailmarketing, digitale campagnes en leadgeneratie. Samen met jou kijken we naar de gewenste en benodigde marketingdiensten, zonder de kosten en verplichtingen van het opzetten van een volledige interne marketingafdeling.

Daarnaast krijg je met MaaS toegang tot innovatieve technologieën en tools. We investeren regelmatig in de nieuwste marketingtechnologieën om effectieve campagnes uit te voeren en betere resultaten te behalen.

Wil je meer lezen over de voor- en nadelen van marketing in- of outsourcen? Download onze whitepaper hieronder.

Brochure Contentleaders

Download de whitepaper over marketing in- of outsourcen

Een greep uit onze
actuele blogs

Download onze gratis brochure
En ontdek hoe wij jou helpen groeien

Webinar GA4

De meest gebruikte tool voor webanalyses ter wereld, Google Universal Analytics, stopt per 1 juli 2023 en wordt vervangen door GA4.

In ons webinar leer je alle ins en outs over GA4!